Tyro fjärrkontroller används vid Ibbenbüren kolgruva

Kol har extraherats i Ibbenbüren sedan 1500-talet. Eftersom den gröna energin blir alltmer populär, beslutade den tyska regeringen att gradvis stänga alla kolgruvor. Kolgruvan i Ibbenbüren är en av de två sista kolgruvorna som fortfarande är i drift i Tyskland. För att effektivt kunna dra ut så mycket kol som möjligt från 1500 meters djup före stängning har de bestämt sig för att installera en Tyro fjärrkontroll.

Typiska egenskaper hos Ruhrområdet

Gruvföretagets omfattande område kännetecknas av något som många kommer ihåg från dokumentärer eller bilder av Ruhrområdet, och det är minjakt. Härifrån finns två hissar som sjunker till ett djup av 1545 meter. Vid lyftbåtarna finns två uppsättningar av järnvägslinjer för transport av kolvagnar till eller från gruvjakt.

Vagnar på rätt väg

När vagnen är på väg till hissarna används omkopplarna för att indikera vilken spårvagn som ska köras. Eftersom den faktiska inställningen inte var synlig från spåret, lade företaget en signal där. Det visade sig att detta förfarande inte var tillräckligt effektivt Lastbilsföraren var tvungen att komma ut från gaffeltrucken för att manuellt ställa omkopplaren manuellt. Detta är inte bara obekvämt men också tidskrävande.

Användningen av en trådlös fjärrkontroll

Tillsammans med vår konsult kom råvaruföretaget till slutsats: en industriell fjärrkontroll från Tyro var lösningen. Vår trådlösa fjärrkontroll i kombination med Auriga radiomottagare som används på en DIN-skena på allt. Varje gaffeltruck har en Pyxis fjärrkontroll med 8 funktioner som omkopplarna kan användas med. Med denna tidsbesparande vinst returnerade gruvbolaget investeringen om några månader.

Med Tyro-radiokontrollerna kan omkopplarna användas i hela området på grund av det brett utbud av system. De kundspecifika ikonerna på fjärrkontrollerna gör dem lätta att använda för alla förare.