Elektriska lyftbordsvagn med fjärrkontroll

Ibland finns det problem inom begravningsindustrin också. Att bära en kista, till exempel, är väldigt tungt arbete och måste alltid göras av flera personer. Utöver detta, orsakar det ofta skador hos de anställda. Datema Electronics letade efter lösningar för detta problem. De utvecklade en elektrisk lyftbordsvagn så kistan inte längre behövde bäras av personal, och arbetet kunde göras med minimal ansträngning.

Fysiska symptoms

Kistbärarna hade ofta fysiska besvär som ryggskador och smärtor i axlarna. Det är inte konstigt när man tänker på att den genomsnittliga kistan vägen i genomsnitt 120 – 130 kg. Med en elektrisk lyftbordsvagn är det nu möjligt att höja en kista 1.65 meter. Dessa problem finns nu i det förflutna.

Hur fungerar liften?

Liften sätts igång av en elektrisk motor. Med en Tyro fjärrkontroll är det möjligt att höja plattformen på lyftbordsvagnen, och sedan kan rullbanden fram på plattformen styras med fjärrkontroll. På det här sättet kan kistan rullas av vagnen och tillbaka på den igen.

Vår lösning

Datema använder både en 4-fold Sedna och en 6-fold Musca fjärrkontroll från Tyro Remotes för vagnen. Ett val görs här beroende på den funktion som krävs. Båda används i samband med vår vattentäta Aquarius mottagare. Fjärrkontrollerna kan förvaras i den medföljande hållaren – väldigt praktiskt!