Asfalttrailer utrustad med fjärrkontroller från Tyro [video]

Har du någonsin tänkt på hur man lägger asfalt i tunnlar? Vanligtvis är tunneln inte tillräckligt hög för att tippvagnen ska tippa asfalt. Do-Wa Trailers i Nunspeet (NL)har konstruerat en släpvagn som levererar asfalten med hjälp av ett transportband. Du kanske tror ”inga problem”, men utseendet kan vara vilseledande.

Utmaningar med ett transportband

För att få en stor mängd asfalt i rörelse är det viktigt att transportbandet inte placeras omedelbart i toppfart. Om detta händer, kommer enheten att brytas och inte längre vara lämplig för användning. Som förebyggande åtgärd har släptillverkaren byggt en mjukstart så att transportbandet progressivt fortskrider för att nå önskad hastighet.

Användning av fjärrkontroll

Varje Do-Wa trailer är utrustad med en Industriell fjärrkontroll från Tyro Remotes. Med Fjärrkontrollen Pyxis gör att operatören kan använda 8 funktioner från ett avstånd på upp till 250 meter. Videon nedan visar hur den används.

Do-Wa Trailers

Do-Wa Trailers utvecklas snabbt. Flera kunder i Europa har redan visat intresse för släpvagnen, och under tiden har fler levererats.