Grease Lightning använder Tyros Wireless Emergency Stop

Har du någonsin hört talas om musikalen Grease? Det var första gången i en teater på Broadway 1972, och på grund av den framgång det blev, blev det en internationell hit. Sångerna i den här musiken var ett av de mest sålda albumen i historien. Musikalen utförs första gången på holländska teatrar 2006.

gemini-mottaker-grease

Om musikalen Grease

Musiken berättar om två tonåringar, Danny och Sandy, som upplever en romantisk sommar. Men nu när det nya skolåret börjar inte hårda Danny och anständigt Sandy visar verkliga känslor de har för varandra framför sina vänner – Pink Ladies och T-Birds. Detta medför vanliga besvikelser, tvivel och andra upp-och nedgångar med kärlek.

Risker när du använder bilen

2007 föll bilen används i musikalen ner i orkesterdiket av okänd anledning. Skådespelarna som spelade huvudrollerna skadades och två personer i publiken kände sig sjuka när de såg olyckan. Olyckan hände i scenen där Danny och Sandy först ser en film på utomhusteatern, så de argumenterar. Därefter sjunger Jims sång ”Sandy”, som blev en stor hit när John Travolta spelade rollen som Danny i filmen Grease. Bilen har karosseriet av en gammal veteranbil och motorn från en golf.

Musical Grease Back i Nederländerna

Nu, tio år senare, har det beslutats att den musikaliska Grease kommer att utföras i Nederländerna igen. För att förhindra sådana olyckor händer igen, har en nödstoppsknapp har placerats i bilen, tillsammans med den trådlösa nödknapp från Tyro Fjärrkontroller. Om något sådant skulle hända igen, stoppar bilen omedelbart när den trådlösa nödstoppsknappen trycks ned.