Holländska tulpaner bevattnade med Tyro M2M systemet

Mekanikbolaget De Nieuwstad är en välkänd leverantör av bevattningssystem och vattenpumpar. Dessutom upprätthåller de också jordbruksmaskiner för jordbrukare från regionen. Vi hade möjlighet att ta en titt på ett nyligen levererat system. Vad vi inte visste i förväg, var att vi hamnade i vackra omgivningar med fantastiska färgglada tulpanfält.

Cogem vattenpump och bevattning slang från AP

Mekanikbolaget har redan erbjudit pumpar från Cogem och bevattningstrummor från AP med vårt M2M-system vid ett antal tillfällen. I sin egen verkstad, förser de pumpar och slangar med en Aquarius M2M sändare.

Cogem är en italiensk tillverkare som levererar generatorer och pumpar på en global skala. Nästan varje pump har en fjärrkontroll, som är varumärkesoberoende.

AP Maskinteknik är specialiserad på produktion av maskiner för jordbrukssektorn. Ap:s bevattningstrummor är ett välkänt ansikte på landsbygden. M2M-systemet, som förklaras mer detaljerat nedan, kan också appliceras på bevattningstrummor av andra märken.

Använda M2M-systemet

Systemet fungerar enligt följande: Bevattningsrullen används för att ställa in hur lång tid tulpanerna ska bevattnas. Så snart ingen mer bevattning krävs skickar systemet en signal till mottagaren på pumpen. Pumpen stängs då av.

Vissa system kommer också med en extra handsändare. Detta gör att du manuellt kan justera antalet hastigheter från tulpanfältet eller stänga av systemet. Avståndet från rullen till pumpen är i många fall flera hundra meter. Bonden måste regelbundet flytta sprinklern eller stänga av den. Ingenting är bekvämare än att kunna göra detta på distans med hjälp av en fjärrkontroll.