Tyro fjärrkontroll hjälper till att återvinna byggavfall

Avfall från byggnads- och rivningsarbete är i grunden en blandning av sten, metall, trä, papper och plast. Även om de flesta redan är sorterade på byggarbetsplatsen är ett sorteringscenter definitivt inte en extra lyx.

Avfall från byggnads- och rivningsarbete återvinns

Det belgiska företaget har sitt eget rivningsföretag. De hyr ut behållare för byggavfall, men kunderna kan också leverera avfall till sorteringscentralen. Återvinning av detta avfall säkerställer att värdefulla råvaror inte går förlorade. För att uppnå detta ska avfallet och avfallet sorteras noggrant så att man så mycket som möjligt kan ta hand om återanvändning och återvinning.

sorteringsmaskin

En sorteringsmaskin används för att sortera avfallet från bygg- och rivningsarbete. Avfallet sorteras vanligtvis automatiskt. Återstående avfall sorteras manuellt på ett transportband.

Användar sorteringsmaskinen från ett avstånd

En operatör kan starta och stoppa maskinen eller tillfälligt avbryta processen om sorteringsmaskinen inte kan följa med transportbandet. Att tjäna båda dessa funktioner, bygger en specialist inom industriell automation Pyxis fjärr kontroll. Denna fjärrkontroll kommer med 4 kanaler och en stoppknapp, och den kommunicerar alltid med Tyro Auriga-mottagaren.

Fjärrkontrollen med ett intervall på 250 meter är fullt fungerande när man arbetar i en krävande industriell miljö som denna. Fjärrkontrollen är resistent mot smuts och fukt (IP 65) och bidrar direkt till en effektivare och säkrare användning av sorteringsmaskinen och miljö.