Optimal säkerhet vid exceptionella lyftutmaningar

Projekt som verkade omöjliga har blivit verklighet tack vare Mammoets omfattande tekniska expertis och höga kvalitets-och säkerhetsstandarder.

Mammoet är en global organisation som erbjuder lösningar för tunga lyft-och transportutmaningar. De specialiserar sig på transport, frakt och placering av stora och/eller tunga föremål till och från vilken plats som helst. För Mammoet, ligger tonvikten i varje projekt, på säkerhet och kvalitet.

I Malaysia anlitades de för att lyfta en del på 1210 ton som användes för att rena gasen. Den övre delen av den 55 meter långa absorbatorn lyftes av en så kallad Tower Gantry.

Tower Gantry

Mammoet utvecklade sin egen spridare för att kunna hissa dessa enorma mastsektioner av ett sådant Tower Gantry, från säkert avstånd. Spridaren placeras över en komponent, varefter de 4 hydrauliska stiften är fjärrsäkrade. Detta görs genom att använda en fjärrkontroll från Tyro Remotes.

Mammoet bestämde sig för 3x Corvus 2FD (1 reserv) i kombination med Aquarius Dual Analog, dels för att de har ett brett sortiment. Dubbelriktad fjärrkontroll är utrustad med två funktionstangenter:

  • Nyckel 1 används för att förlänga hydraulcylindern.
  • Nyckel 2 används för att dra tillbaka cylindern.

Fjärrkontrollen med tillhörande mottagare är helt anpassad. Ett statusmeddelande visas till exempel på fjärrkontrollen när en pin-kod dras ut och lysdioden stängs av när stiftet dras tillbaka. Valet av frekvens kan också ställas in manuellt.

spreader

När Corvus-fjärrkontrollen inte är på eller utanför räckvidden aktiveras nödstoppet och motorn i effektpaketet stannar. Aquarius Dual Analog mottagaren är inbyggd i ett elskåp på strömlådan. För optimal räckvidd placeras en antenn med magnetisk bas på utsidan. Lyftoperationer som Matagarup-bron i Australien är mycket kostsamma. För att förhindra förseningar på grund av oförutsedda omständigheter rekommenderas starkt en full strömlåda (inklusive mottagare), som back-up.