Industriell fjärrkontroll med RFID-läsare eller chip

När en ny typ av teknik har accepterats tar det inte länge innan Tyro börjar ta emot specifika frågor från kunder om hur liknande teknik kan användas. På så sätt har vi levererat olika fjärrkontroller i kombination med en RFID-läsare eller RFID-chip. Fjärrkontrollerna är länkade till varandra med en unik 24-bitars kod för att förhindra störningar från andra signaler.

Översättning: English Netherlands Germany France Español

RFID för att ansluta en avsändare till en mottagare

Vanligtvis är det att inrätta ett fjärrkontroll till en mottagare detaljer ett förfarande som bara behöver göras en gång. Men vad händer om operatören alltid måste köra andra maskiner och var och en har sin egen mottagare? RFID-chips är lösningen.

Med ett RFID-chip på varje maskin kan operatören flytta fjärrkontrollen till det speciella chipet, vilket i sin tur kopplar det till motsvarande mottagare. Så här använder du olika maskiner utan att behöva gå igenom procedurer som endast var avsedda som engångsförfaranden. Beroende på situation och risk kommer den unika säkerhetskoden i avsändaren att raderas när tiden går. På detta sätt garanteras säkerheten.

En sådan ansökan är intressant för huvudleverantörer, men också för en operatör som har särskilda tillstånd som person.

RFID för att ansluta en mottagare till en specifik avsändare.

Under inga omständigheter ska en mottagare svara på en slumpmässig radiosignal. Det ska bara svara på avsändaren med rätt ID. I detta fall är mottagaren utrustad med en RFID-läsare. Fjärrkontrollen är utrustad med ett RFID-chip med en unik kod som motsvarar den specifika sändaren. Så snart fjärrkontrollen med RFID-chip hålls nära RFID-läsaren, tar mottagaren endast emot signaler från lämplig fjärrkontroll.

Denna RFID-inställning används för automatiserade guidade fordon (AGV) som används i distributionscentra. En AGV körs längs en given rutt, och på vägen passerar den en RFID-chip. Från det ögonblicket kommer det bara att ”lyda” de signaler som skickas från motsvarande sändare. Denna signal kan vara ett nytt varv eller stoppsignal från en människa eller maskin (M2M) detaljer att guider AGV-var du ska och vad du ska göra. En fördel är att det inte är nödvändigt att ladda ett WiFi-nätverk eller skapa en ny.