Fjärrkontroll för frysupplagring

Radio fjärrkontroll som används för industriella applikationer måste drabbas av mycket. På grund av detta Tyro Remotes erbjuder kunderna sina pålitliga lösningar för de mest varierade och ovanliga situationerna.

Extremt låga temperaturer

Typiskt, en fjärrvisnings detaljer i en miljö med förändringar i temperaturer från -20°C upp till 60°C. Men vad händer när kunderna har en temperaturinställning som är mycket lägre än -20°C? Vad är flaskhalsarna på fjärrkontrollen då?

Företag med frysupplagring som behöver fjärrkontroller

Företag som är verksamma i konditionerat lager och logistik vet problemen: fjärrkontrollens batteri urladdas snabbare i fryshus och fryser LCD-skärm. Medeltemperaturen i kylaffären är ca. -30°C En vanlig fjärrkontroll kan inte fungera under sådana förhållanden.

I samarbete med våra kylkunder har vi implementerat ett nytt batteri som fungerar mycket bättre och längre i kalla miljöer. Förutom fjärrkontroller som behöver arbeta i temperaturer lägre än -20° C, vi har en display som fungerar bra vid -35°C.

En jämförelse för att visa skillnaden.

För att visa vad som händer med LCD-skärmen har vi placerat två olika fjärrkontroller i en klimatkammare. I video fjärrkontrollen har lämnat en standardmonitor, och fjärrkontrollen till höger har en kall lagrings skärm som är beständig mot temperaturer upp till -35°C.


Skärmsvaret är långsammare

I videon kan du se exakt vad som händer: båda displayerna reagerar långsammare när temperaturen sjunker. Vid en viss punkt slutar skärmen på den vänstra fjärrkontrollen fungera medan displayen på höger fjärrkontroll också saktar ner, men det fortsätter att fungera bra.

Testet som visas i videon går så här:

  1. Först visas responstid vid rumstemperatur
  2. Fjärrkontroller placeras i en klimatkammare med en temperatur på -20 ° C i mer än 30 minuter
  3. Efter 30 minuter ser du svarstiden omedelbart efter att fjärrkontrollerna har tagits ur klimatkammaren
  4. Fjärrkontrollen returneras till klimatkammaren. Den här gången är temperaturen -30 ° C
  5. Efter mer än 30 minuter avlägsnas båda fjärrkontrollerna från klimatkammaren och du ser svarstiden
  6. Testet utförs igen vid en temperatur av -35 ° C

Har du frågor eller kommentarer relaterade till detta test? Eller vill du veta mer om våra fjärrkontroller som är speciellt lämpliga för kylskåp och extremt kalla miljöer?
Snälla kontakta oss gärna!