4 Fördelar med en trådlös fjärrkontroll

Äger du en egen maskin eller enhet och är du osäker på om användningen av en trådlös fjärrkontroll skulle vara av nytta för dig? På denna sida har vi listat fyra fördelar med en trådlös fjärrkontroll.

En trådlös fjärrkontroll ger mer rörelsefrihet

Med en industriell fjärrkontroll kan du styra enheten eller maskinen utan att blanda in kablar. Detta innebär större rörelsefrihet och du är inte begränsad till den maximala längden på en kabel. Kabel kontroller kräver oftast mer underhåll eftersom kablarna tenderar att slitas ut snabbare i industrimiljöer.

Det är relativt enkelt att installera en fjärrkontroll på en befintlig trådbunden kontroll. Se nedan hur enkelt det är att installera vår Lyra sändare i kombination med Hydrus Receiver på till exempel en vinsch:


Effektivare arbetssätt

En trådlös fjärrkontroll kan bäras eller förvaras i en bilmonteringssats. Den ger dig kontrollen under dina fingertoppar var du än är och ger dig möjlighet att manövrera maskinen eller enheten under alla omständigheter. Detta sparar mycket tid och gör att du kan göra mer under samma mängd av tid. I vissa fall kan det behövas färre personer med hjälp av en fjärrkontroll som positivt kommer att gynna ditt kassaflöde.

Ökad driftsäkerhet

Dina anställdas säkerhet är en kärnfråga. Beroende på situationen kan din radiokontroll ge mycket bättre säkerhet Över en kabelansluten kontroll. Fjärrkontroll av maskinen ger dig en bättre översikt och ger dig möjligheten att reagera snabbare i nödsituationer. Om du vill fokusera mer specifikt på en säkrare arbetsmiljö har vi även ett trådlöst kontrollsystem som kan vara ett pålitligt tillägg till ditt nödsystems: den trådlösa nöd knappen.

Individuell design och komfort

En industriell fjärrkontroll från Tyro Remotes kan anpassas och konfigureras efter dina behov. Om du vill ha dina egna ikoner på dina knappar, om du vill att knapparna ska fungera annorlunda eller om du vill att en specifik information ska matas tillbaka till din fjärrkontroll så är detta möjligt. Välj till exempel nummer på kanaler eller funktioner, en fjärrkontroll med din egen logotyp, display eller om nödvändigt, en display som innehåller din egen logotyp. En trådlös fjärrkontroll kan ge bättre användbarhet in i minsta detalj.

Intresserad av att veta mer? Vårt specialistteam hjälper dig gärna! Vänligen tveka inte att kontakta oss via Telefon eller genom att använda vårat kontaktformulär.